13 January, 2018
Souffle de cartofi
Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen
Desi sună tendentios , denumirea de souffle eticheteaza un preparat franțuzesc la origine, care poate fi de legume , deci sărat ,dar si dulce precum cel de ciocolată . Noi vorbim astăzi despre un souffle sărat, de cartofi ,foarte delicios si atrăgător,cremos si pufos ,tocmai bun pentru cină in anotimpul rece ! Servit alături de o salată este o masa pe cinste!
Sa prezentăm ingredientele si modul de preparare:
- 800 g cartofi fierti
- 200 g cașcaval
- 250 ml smantana dulce
- 3 oua
- 250 g bacon
- sare
- piper
- unt pt.uns vasul
- o Lg mălai
- o lg praf de copt-optional
Cartofii fierti in apa cu sare ii pasam ca pentru piure. Baconul taiat cubulete il rumenim usor la tigaie, separam ouale ,galbenusul il amestecam cu smantana , iar albusul il batem spumă. Peste cartofi adaugam pe rand baconul , smantana,albusul si jumate din cașcavalul razuit. Amestecam bine si asezonam cu sare si piper. Ungem un vas pentru cuptor cu unt moale , tapetam cu malai si turnam compozitia. Deasupra adaugam restul de cașcaval si dam la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de min.pana souffleul este rumen auriu.
Pofta bună și gătiți cu pasiune!