Home / Deserturi / Prajitura alsaciana de Craciun/Guguluf
18 December, 2017

Prajitura alsaciana de Craciun/Guguluf

Posted in : Deserturi, Retete de craciun on by : Flory Kitchen

  •    Timp de preparare : 1 h aprox.
  •     Obtinem 12 felii

Acest desert , in denumirea lui originara Kugelhopf, este o prajitura cu forma de turban sau colac , preparat cu multe stafide sau fructe uscate care se pregateste cu precadere in perioada sarbatorilor .

Guguluful este o specialitate cu originea in Alsacia, Austria,Cehia si Germania de sud de unde si semnificatia cuvantului care se traduce ca scufie ,palarie,turban…In concluzie este un desert savuros , pufos si aromat !

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

  • 140 g unt moale
  • 80 ml lapte
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 350-400 g faina
  • stafide
  • migdale
  • caise deshidratate
  • zahar vanilat
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja rasa de lamaie +portocala (optional)

In vasul mixerului adaugam ouale intregi , zaharul si zaharul vanilat si mixam . Apoi adaugam untul moale si continuam mixarea , dupa care laptele cate putin , faina si drojdia . Framantam aluatul si spre final adaugam stafidele pe care eu le-am inmuiat in rom , caisele taiate si migdalele taiate grosier . Lasam aluatul la loc caldut, sa dospesca pana isi dubleaza volumul . Dupa ce a crescut modelam aluatul in forma unui sul il asezam in forma , eu am ales o forma de hartie , cerata …si mai lasam aluatul sa creasca inca 15-20 min. Apoi ungem cu ou batut sau unt si coacem la cuptorul preincalzit 35-45 min pana este bine copt .

Pofta buna si  Gatiti cu pasiune retete dulci pentru oameni dragi !

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *