Home / Supe/ciorbe / Supa crema de dovleac
27 November, 2017

Supa crema de dovleac

Posted in : Supe/ciorbe on by : Flory Kitchen

  •   Timp de preparare : 40 min
  •    Pentru 6/8 portii

O supa fina si cremoasa , gustoasa si satioasa foarte usor de preparat . Potrivita in zilele reci de toamna , menita sa ne incante simturile si privirea prin gustul sau bogat si culoarea calda care ne inveseleste putin in zilele mohorate de toamna…        Sa prezentam ingredientele si modul preparare :

  • 1.5 kg dovleac
  • 1 cartof dulce
  • 4 cartofi albi
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac sau patrunjel
  • 150 g cascaval
  • 200 ml smantana dulce
  • 100 g bacon
  • 50 g seminte de dovleac
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Curatam dovleacul de coaja si il taiem cuburi . La fel procedam cu morcovul , patrunjelul si cartofii . Punem legumele intr-o cratita cu apa si putina sare si fierbem pana putem patrunde legumele usor cu o furculita . Dupa ce au fiert , blendam legumele , smantana o amestecam cu putina supa si o temperam  apoi adaugam in oala , asezonam gustul ,adaugam si cascavalul razuit si amestecam .

Separat intr-o tigaie rumenim baconul si il lasam pe un prosop de hartie si prajim si semintele de dovleac cu care vom garnisi supa .

Condimentam cu sare , piper si nucsoara rasa , servim supa crema intr-un bol si garnisim cu bacon si seminte !

Pofta buna si Gatiti cu pasiune !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *