27 November, 2017
Supa crema de dovleac

Timp de preparare : 40 min
Pentru 6/8 portii
O supa fina si cremoasa , gustoasa si satioasa foarte usor de preparat . Potrivita in zilele reci de toamna , menita sa ne incante simturile si privirea prin gustul sau bogat si culoarea calda care ne inveseleste putin in zilele mohorate de toamna… Sa prezentam ingredientele si modul preparare :
- 1.5 kg dovleac
- 1 cartof dulce
- 4 cartofi albi
- 2 morcovi
- 1 pastarnac sau patrunjel
- 150 g cascaval
- 200 ml smantana dulce
- 100 g bacon
- 50 g seminte de dovleac
- sare
- piper
- nucsoara
Curatam dovleacul de coaja si il taiem cuburi . La fel procedam cu morcovul , patrunjelul si cartofii . Punem legumele intr-o cratita cu apa si putina sare si fierbem pana putem patrunde legumele usor cu o furculita . Dupa ce au fiert , blendam legumele , smantana o amestecam cu putina supa si o temperam apoi adaugam in oala , asezonam gustul ,adaugam si cascavalul razuit si amestecam .
Separat intr-o tigaie rumenim baconul si il lasam pe un prosop de hartie si prajim si semintele de dovleac cu care vom garnisi supa .
Condimentam cu sare , piper si nucsoara rasa , servim supa crema intr-un bol si garnisim cu bacon si seminte !
Pofta buna si Gatiti cu pasiune !