27 November, 2017
Coq au vin / Cocos cu vin

O reteta frantuzeasca foarte cunoscuta servita cu succes in restaurantele frantuzesti , care primeaza prin gustul bogat si rafinat . Simplu de preparat Coq au vin sau cocos cu vin cum i se spune este un deliciu pe care vi-l recomand si voua ! se cunosc mai multe variante de preparare , aceasta fiind cred eu cea mai simpla si mai putin laborioasa . Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
- 700 g carne de cocos ( doua pulpe intregi si 1/2 din piept )am folosit eu
- 100 g bacon
- 50 g unt
- 2 morcovi
- o ceapa
- 500 g ciuperci
- 200 g rosii cherry
- piper boabe+foi dafin
- boia
- sare
- piper macinat
- 2 catei usturoi
- patrunjel si cimbru proaspat
- 400 ml vin rosu sec
- ulei de masline
Incepem prin a cali putin baconul intr-o tigaie , si il lasam deoparte . Apoi continuam cu ciupercile pe care le-am taiat sferturi , ceapa si usturoiul tocate , rosiile taiate jumatati si morcovul taiat rondele sau cubulete. Legumele calite le transferam intr-un vas si rumenim usor carnea de cocos pe care am uscat-o in prealabil si am condimentata-o . Dupa ce s-a rumenit frumos carnea o adaugam peste legume , condimentam cu sare , boia si adaugam baconul si vinul rosu . Acoperim vasul si gatim la foc mic 1 h sau 1h 30 min.in functie fragezimea carnii sau la cuptor dupa cum preferati . Daca pe parcursul gatirii lichidul scade prea mult , mai adaugam vin sau supa .
Garnisim cu patrunjel verde si servim !
Pofta buna si gatiti cu pasiune !