Home / Deserturi / Briose cu bezea
13 November, 2017

Briose cu bezea

Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen

  •  Timp de preparare : 45 min.
  • Pentru : 12 portii

Cupcakes sau prajitura “Zanelor” cum i se mai spune , este un desert delicios , apetisant si pufos ! Briose sau capcakes cum doriti sa le numiti , sunt un dulce usor de preparat si foarte savuros …un desert pe care il puteti decora dupa plac si putem face dintr-o banala briosa o adevarata prajitura eleganta . Va recomand cu drag reteta si sper sa va fie de folos !

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

Pentru aluatul de briose averm nevoie de :

  • 1 ou intreg
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 175 g unt 82% grasime
  • 200 g faina
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie sau rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 ml lapte
  • 12 lingurite gem de capsune (sau de care preferati)

Pentru topping sau decor avem nevoie de :

  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • bombonele pt. decor

Intr-un bol mixam untul moale cu zaharul pana devine fin si aerat si apoi adaugam oul intreg , galbenusurile unul cate unul , apoi aromele , laptele si faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul .

Incorporam bine ingredientele si obtinem un aluat fin cu o consistenta usor moale.

Tapetam cu alveole de hartie o tava pentru briose si punem cu o lingura de inghetata in fiecare putin aluat , apoi adaugam o lingurita de gem si completam cu aluat. Dam tava la cuptorul preincalzit si coacem aprox.30 min .

Intre timp ne ocupam de bezea… Batem albusurile spuma tare cu zaharul si punem bezeaua intr-un push si aproape de finalizarea coacerii , scoatem tava din cuptor, decoram fiecare briosa cu bezea si mai dam la cuptor inca 5 min.cat sa prida bezeaua o nuanta usor aramie…decoram cu bombonele sau orice alte ornamente comestibile doriti .

Va doresc Degustare placuta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *