13 November, 2017
Briose cu bezea
Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen
- Timp de preparare : 45 min.
- Pentru : 12 portii
Cupcakes sau prajitura “Zanelor” cum i se mai spune , este un desert delicios , apetisant si pufos ! Briose sau capcakes cum doriti sa le numiti , sunt un dulce usor de preparat si foarte savuros …un desert pe care il puteti decora dupa plac si putem face dintr-o banala briosa o adevarata prajitura eleganta . Va recomand cu drag reteta si sper sa va fie de folos !
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
Pentru aluatul de briose averm nevoie de :
- 1 ou intreg
- 3 galbenusuri
- 150 g zahar pudra
- 175 g unt 82% grasime
- 200 g faina
- un praf de copt
- esenta de vanilie sau rom
- 1 plic zahar vanilat
- 1 praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 100 ml lapte
- 12 lingurite gem de capsune (sau de care preferati)
Pentru topping sau decor avem nevoie de :
- 3 albusuri
- 150 g zahar
- bombonele pt. decor
Intr-un bol mixam untul moale cu zaharul pana devine fin si aerat si apoi adaugam oul intreg , galbenusurile unul cate unul , apoi aromele , laptele si faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul .
Incorporam bine ingredientele si obtinem un aluat fin cu o consistenta usor moale.
Tapetam cu alveole de hartie o tava pentru briose si punem cu o lingura de inghetata in fiecare putin aluat , apoi adaugam o lingurita de gem si completam cu aluat. Dam tava la cuptorul preincalzit si coacem aprox.30 min .
Intre timp ne ocupam de bezea… Batem albusurile spuma tare cu zaharul si punem bezeaua intr-un push si aproape de finalizarea coacerii , scoatem tava din cuptor, decoram fiecare briosa cu bezea si mai dam la cuptor inca 5 min.cat sa prida bezeaua o nuanta usor aramie…decoram cu bombonele sau orice alte ornamente comestibile doriti .
Va doresc Degustare placuta !