4 November, 2017
Placinta cu fructe de toamna

Timp de pregatire : 50 min
Pentru : 6 portii
O minunata si aromata placinta de toamna , cand avem fructe din belsug si gustul ne cucereste prin aroma si nostalgia specifice anotimpului…Sa nu mai stam pe ganduri si sa trecem la prezentarea ingredientelor !
- 4 mere
- o para
- o gutuie
- 500 g aluat foietaj
- 1 ou
- 100 g merisoare uscate
- 150 g mix de nuci si fructe uscate
- o lg. scortisoara
- 2 plicuri zahar vanilat
- 3-4 Lg. zahar brun
Pentru inceput spalam si decojim merele , apoi le taiem cubulete , gutuia o taiem felii , asemeni si para .
Asezam in forma de copt o foaie de aluat pe care o ajustam dupa necesitate si asezam fructele taiate urmate de merisoare, mixul de nuci , zaharul vanilat si cel brun. Decupam un nou disc de aluat si acoperim forma , dupa care decoram placinta dupa preferinta …Ungem placinta cu ou batut si o dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 de min. aproximativ pana ce este frumos rumenita.
Pofta buna si nu uitati , gatiti cu pasiune !
Deserturile fac parte din meniurile noastre si ne indulcesc viata !