4 November, 2017
Ciorba ardeleneasca/cu varza si afumatura
Posted in : Supe/ciorbe on by : Flory Kitchen
- Timp de preparare : 50 min.
- Pentru : 10 portii
Aceasta ciorba este extrem de gustoasa si satioasa . Este putin mai aromata decat ciorbele noastre clasice dar foarte placuta ….Intalnita in mare parte in zona ardealului incet, incet a fost preluata si de alte zone care au indragit-o .
Gustul afumaturii si aroma semintelor de chimen o transforma intr-o ciorba delicioasa apreciata de gurmanzi si intr-una destul de rafinata…Eu o recomand cu drag , mai ales in anotimpul rece si sper ca o ve-ti incerca !
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
- 700 g scarita afumata
- 1/2 varza alba
- 3 morcovi
- 2 ardei grasi
- 1/2 radacina telina
- 1 pastarnac
- 2 radacini patrunjel
- o ceapa
- 150 g rosii in sos tomat
- 500 ml bors proaspat
- sare
- piper boabe – dupa gust
- 1-2 lg. chimen
- verdeata – patrunjel , telina verde ,leustean
- o lg. tarhon uscat- optional
Taiem scarita si o calim intr-o cratita cu putin ulei , timp in care pregatimo zarzavaturile… taiem varza ca pt.salata si o punem intr-un bol , apoi restul zarzavaturilor le curatam si le taiem corespunzator. Peste scarita adaugam legumele taiate , sarea si le mai calim putin dupa care adaugam apa si fierbem totul 15-20 min. Apoi adaugam varza , rosiile , boabele de piper si chimenul si mai lasam sa fiarba cateva minute pana ce este gatita si varza . In cele din urma adaugam borsul si verdeata tocata , mai potrivim de sare si ciorba este gata !
Pofta buna si nu uitati , gatiti cu pasiune !