31 October, 2017
Mancare de gutui

Timp de pregatire : 45 min
Pentru : 6 portii
Nu prea des intalnit , acest fel de mancare are cateva variante de preparare in functie de zona …aceasta este varianta mea si va asigur ca este foarte gustoasa , aromata , cu un bogat gust de toamna !
Sper sa va placa si sa o incercati !
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
- 6 gutui mari
- 500 g piept de pui
- 150 g unt
- 3 Lg. zahar brun
- ulei de masline
- 200 ml vin alb demisec
- condiment pt. pui
- cateva cuisoare
- sare si piper
Spalam bine gutuile cu un burete pentru a indeparta puful si le taiem in felii de grosime medie . Le lasam in apa pentru a nu se oxida si pregatim pieptul de pui .
Intr-o tigaie adaugam ulei de masline , condimentam pieptul de pui care a fost feliat si il rumenim putin pe ambele parti , dupa care il tinem la cald pana pregatim gutuile .
In alta tigaie incapatoare , adaugam untul , putin ulei , cuisoarele si 1/3 din zaharul brun . cand s-a topit untul adaugam gutuile , asezonam cu sare si piper si lasam gutuile sa se patrunda si sa se caramelizeze usor timp de 10 min.
Dupa ,stingem cu vinul alb , adaugam restul de zahar si pieptul de pui , asezonam daca e cazul si lasam cateva minute sa se aromatizeze .
Aceasta este mancarea mea de gutui ,sper sa o incercati !
Pofta buna si nu uitati , gatiti cu pasiune !