11 September, 2017
Cataif
Comments : 1 Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen
Timp de preparare : 20 min.
Pentru : 8 persoane
Cataiful turcesc este un desert foarte usor si la indemana oricui…dulce si aromat si foarte spectaculos .
Este o reteta veche , de inspiratie orientala ,intalnit cu precadere in Turcia dar si in Grecia . Blatul de cataif il gasiti in magazinele arabesti dar si in unele hipermarketuri .
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
- 1 blat cataif
- 500 ml apa
- 300 g zahar
- 100 g miere
- zeama de lamaie
- 200 ml frisca lichida
- 50-100 g miez de nuca dupa preferinta
Punem intr-o cratita apa si zaharul si fierbem 15 min,adaugam mierea si si mai lasam pe foc cateva minute . lasam siropul sa se racoreasca si aromatizam cu zeama de lamaie .
Insiropam blatul de cataif cu siropul preparat si il lasam 30 min.sa absoarba bine lichidul , dupa presaram nuca taiata marunt , batem frisca si ornam cataiful dupa preferinta .
Pofta buna si gatiti cu pasiune !
One thought on : Cataif
Mă întorc la vremea copilăriei de mult nu am mai mâncat Cataif.Cu siguranță îl voi pregăti.