16 July, 2017
Fougasse
Comments : 1 Posted in : Paine/Patiserie on by : Flory Kitchen
- Timp de preparare : 1h 30min.
In bucataria frantuzeasca , fougasse este o paine de baza , in forma de frunza , preparata cu ierburi de provence,tipica regiunii din care face parte . Fougasse este versiunea frantuzeasca a focacciei italiene.
Va recomand cu drag aceasta painica , fiind foarte usor de pregatit si servita alaturi de branzeturi si legume proaspete este delicioasa .
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
Pentru aluat :
- 1 kg faina
- 25 g drojdie proaspata
- 500 ml apa calda
- 1 lg. zahar
- 1 lg. sare
- ulei de masline
Pentru asezonare :
- ulei de masline
- o mana masline verzi feliate
- 2-3 rosii uscate in ulei
- oregano uscat
- ierburi de provence
Incepem cu pregatirea aluatului…Intr-un bol mic preparam drojdia faramitata cu zahar si putina apa . Apoi in vasul mixerului adaum ulei de masline , apa calda ,sarea ,faina si amestecul de drojdie . Apoi framantam aluatul , dupa care il lasam la dospit .
Dupa ce aluatul a crescut , il impartim in 2 sau 4 parti depinde cat de mari dorim sa facem painicile , si pe blatul de lucru presarat cu faina intindem cu sucitorul aluatul in forma ovala , sub forma unei frunze …ii crestam nervuri cu ajutorul cutitului , o ungem cu ulei de masline si presaram pe ea ierburi , masline , ce dorim…
Transferam fougasse pe o tava de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ 20-30 min.
Pofta buna si gatiti cu pasiune !
One thought on : Fougasse
Super!!!!