11 June, 2017
Clafoutis cu cirese
Comments : 1 Posted in : Prajituri/ Torturi on by : Flory Kitchen
- Timp de preparare : 50 min.
- Pentru : 8 portii
Un desert frantuzesc , foarte usor si rapid , foarte potrivit cand este sezonul cireselor . La acesta reteta folosim ciresele cu samburi ca si la reteta originala , deoarece confera gustul acela de sambure , dar daca doriti puteti scoate samburii…
Ingredientele si modul de preperare :
- 3 oua
- 5 linguri zahar
- esenta de vanilie
- 200 ml lapte
- 8 linguri faina
- 500 g cirese
- 50 g unt topit + extra pt. uns
Ungem cu unt forma , asezam in ea ciresele spalate si uscate si incepem sa preparam aluatul .
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si esenta , apoi adaugam faina si laptele, apoi untul topit . Incorporam bine ingredientele si turnam aluatul in forma .
Coacem in cuptorul preincalzit timp de 40 min.la 180 grade C . Dupa ce s-a racit putem pudra cu zahar …
Gatiti cu pasiune!
One thought on : Clafoutis cu cirese
Aroma cireșelor îmi aduce aminte de copilărie. Delicioasa