Home / Prajituri/ Torturi / Clafoutis cu cirese
11 June, 2017

Clafoutis cu cirese

Comments : 1 Posted in : Prajituri/ Torturi on by : Flory Kitchen

  •    Timp de preparare : 50 min.
  •    Pentru : 8 portii

Un desert frantuzesc , foarte usor si rapid , foarte potrivit cand este sezonul cireselor . La acesta reteta folosim ciresele cu samburi ca si la reteta originala , deoarece confera gustul acela de sambure , dar daca doriti puteti scoate samburii…

Ingredientele si modul de preperare :

  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 ml lapte
  • 8 linguri faina
  • 500 g cirese
  • 50 g unt topit + extra pt. uns

Ungem cu unt forma , asezam in ea ciresele spalate si uscate si incepem sa preparam aluatul .

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si esenta , apoi adaugam faina si laptele, apoi untul topit . Incorporam bine ingredientele si turnam aluatul in forma .

Coacem in cuptorul preincalzit timp de 40 min.la 180 grade C . Dupa ce s-a racit putem pudra cu zahar …

Gatiti cu pasiune!

 

1 COMMENT

One thought on : Clafoutis cu cirese

  • cris
    June 11, 2017 at 8:28 pm

    Aroma cireșelor îmi aduce aminte de copilărie. Delicioasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *