9 June, 2017
Ciorba de pui
Comments : 1 Posted in : Supe/ciorbe on by : Flory Kitchen
- Timp de preparare 40 min
- Pentru : 8-9 portii
La pranz mai ales este intotdeauna bine venita o ciorbita…fie ea de legume , cu pui , cu orice dorim ciorba ca si preparat nu ar trebui sa ne lipseasca de la pranz , deoarece constituie o sursa importanta de substante nutritive si ajuta digestia…. Eu am ales sa prepar aceasta cioba cu aripioare de pui , deoarece sunt preferatele fiicei mele , dar puteti folosi din pui orice parti prefarati…
Sa ne apucam de treba…avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 10 aripioare cca 900 g
- 3 morcovi
- o ceapa
- 2 tije telina
- 1 pastarnac
- 1 arde gras
- 1 patrunjel radacina
- 500 g cartofi
- 1/2 cutie rosii decojite
- 100 g fidea sau taitei
- o legatura patrunjel
- o legatura leustean
- 500 ml bors natural( sau zeama de lamaie daca nu agreati borsul)
- sare dupa gust
- 2-3 liguri ulei
Alegem o oala in care vom prepara ciorba noastra , eu de regula aleg oala sub presiune deoarece mancarea se face mult mai repede si isi pastreaza mult mai bine vitaminele si mineralele , dar puteti pregati si intr-o oala obisnuita…
Cum spuneam, in oala adaugam putin ulei de masline si adaugam aripioarele spalate , uscate si transate si le rumenim usor . Intre timp spalam , curatam legumele , ceapa o taiem marunt , ardeiul , pastarnacul si patrunjelul cubulete iar morcovii rondele . Cartofii cuburi si tijele de telina le taiem fin .
Peste aripiorele din oala adaugam zarzavaturile si 3 l apa , acoperim si lasam sa fiarba pana carnea si legumele sunt bine facute fara sa se sfarame..Apoi putem adauga rosiile cuburi , lasam sa dea un clocot si adaugam fideaua , verdeata tocata si borsul . Potrivim de sare si mai lasam aproximativ 5 min.
Va doresc pofta buna si gatiti cu pasiune !
One thought on : Ciorba de pui
Savuroasa!!!