Home / Mancaruri / Cotlete de berbecuț cu bulgur
21 January, 2020

Cotlete de berbecuț cu bulgur

Posted in : Mancaruri, Retete asiatice/orientale on by : Flory Kitchen

Un preparat oriental, foarte gustos și simplu de pregătit! Puteți folosi orez sau cous-cous în loc de bulgur, dar eu am preferat bulgur ul atât pentru textura lui cât și pentru aroma bobului…

Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :

  • 4 cotlete de miel (berbecuț)
  • 2 crenguțe rozmarin verde
  • 1 lg curcuma
  • 1 lg cimbru + mentă
  • 1 lg ghimbir (pudra)
  • 2 Lg ulei de avocado
  • sare și piper după gust
  • 2 Lg sos worcester
  • 100 g bulgur
  • 1 lg unt
  • 1 lg condiment punch puran-optional

Asezonam cotletele cu sare și piper. Într-un bol adaugăm uleiul, sosul Worcester , ghimbirul, rozmarinul verde maruntit, menta cu cimbrul. Omogenizam amestecul și ungem fiecare cotlet.

Rumenim carnea pe ambele părți într-o tigaie (din fontă ar fi ideal), după care le păstrăm la cald pana pregătim bulgurul.

Adaugăm 1 ceașcă bulgur și 2 – 3 cești de apă(în funcție de granulația bobului de bulgur) într-un vas. Asezonam cu sare și unt. Lasam pe foc mic pana începe să fiarbă, după care op im focul, acoperim vasul și lasam ca bulgur ul sa absoarbă bine lichidul. După gust putem adauga o lg de condiment punch puran pentru un gust mai deosebit.

Așezăm bulgurul pe un platou împreună cu, cotletele și garnisim cu pătrunjel!

Poftă bună și gătiți cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *