8 December, 2017
Chec cu portocala confiata
Posted in : Deserturi, Retete de craciun on by : Flory Kitchen
- Timp de preparare : 1 h aprox.
- Pentru : 6-8 portii
Un desert rapid , delicios si cu aspect festiv . Eu am ales sa coc acest chec intr-o forma de silicon asemenea unei coronite de brazi , dar puteti folosi si o forma clasica sau de guguluf dupa cum dispuneti . Eu i-am dat aceasta nota de sarbatoare ca sa fie in ton cu sarbatoarea Craciunului , dar reteta este potrivita pentru orice anotimp , il puteti prepara simplu sau adaugand nuci , stafide sau ce preferati . Oricum , va asigur ca este delicios si aromat si sper sa fie pe placul vostru !
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
- 6 albusuri
- 6 galbenusuri
- 6 linguri zahar
- 6 linguri ulei
- 1 lingura cacao
- 6 linguri faina
- extract de vanilie
- coaja de portocala confiata
Intr-un bol vom mixa albusurile cu zahar spuma tare . Galbenusurile le amestecam cu un praf de sare , uleiul si extractul de vanilie . Adaugam acest amestec la spuma de albus si incorporam bine . Apoi adaugam faina cernuta amestecand cu o spatula si la final coaja de portocala confiata . Ungem forma de copt si turnam 3/4 din aluat , iar in 1/4 ramasa adaugam cacao si marmoram aluatul alb cu acest aluat colorat . Coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-40 min sau pana trece testul scobitorii .
Il servim pudrat cu zahar vanilat alaturi de o bautura calda !
Degustare placuta si nu uitati , Gatiti cu pasiune !