2 December, 2017
Mere coapte
Posted in : Deserturi, Retete de craciun on by : Flory Kitchen
- Timp de preparare : 45 min.
- Pentru : 5 portii
Este o reteta usoara si foarte savuroasa care va raspindi miros ademenitor in toata casa …Foarte rapid acest desert si cu un deosebit miros de sarbatoare . Eu nu voi adauga zahar suplimentar acestui preparat , consider ca nu e necesar dar, daca preferati mai dulce puteti adauga 2-3 linguri de zahar in interiorul merelor…
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
- 5 mere
- o gutuie mare
- o mana fulgi migdale
- o mana miez de nuca marutit
- o mana merisoare
- stafide
- 100 g unt topit
- miez de nuca intreg
- 50 ml amaretto
- esenta de rom
Spalam si uscam merele si le scoatem cotorul . Taiem gutuia felii si pregatim un vas in care vom coace merele .
Fiecare mar il ungem cu unt topit si il tavalim prin miez de nuca sau fulgi de migdale . Dupa ce termin operatiunea adaugam in interiorul merelor stafide , merisoare , miez de nuca , adugam in vas si feliile de gutuie , esenta de rom si amaretto . Presaram nuca ramasa si adaugam unt peste mere si gutui .
Coacem merele la cuptorul preincalzit la 180 grade aprox. 30 min.
La final ne bucuram de un desert parfumat si delicios tocmai bun in acest anotimp friguros !
Degustare placuta !