16 July, 2017
Supa asiatica cu tofu prajit
Comments : 1 Posted in : Retete asiatice/orientale, Supe/ciorbe on by : Flory Kitchen
- Timp de preparare : 30 min
- Pentru : 6 persoane
Aceasta supa cu specific asiatic este foarte usoara si simplu de preparat avand un gust deosebit si rafinat in acelasi timp.
imi doresc s-o incercati si voi si sa vedeti cat de buna si sanatoasa este . In general preparatele asiatice exceleaza prin timpi scurti de gatire a alimentelelor , prin prospetimea lor si a tehnicii de preparare ( prin frigere rapida in wok , inabusire sau preparere la abur ).
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
- 100 g taitei de orez
- 500 ml apa fiarta
- 50 g ciuperci uscate
- 200 g ciuperci pleurotus
- 2 morcovi
- 1 pak-choi ( varza chinezeasca )
- 300 g tofu
- sare
- piper
- 1 chilli
- 3-4 cm ghimbir proaspat
- 3 lg. sos soia
- 1 lg. sos peste
- ulei de masline
Intai hidratam taiteii de orez turnand apa clocotita peste ei . Ii lasam deoparte si procedam la fel si cu ciupercile uscate .
Apoi , taiem ciupercile pleurotus , morcovii bastonase , ghimbirul la fel si branza tofu in cubulete .
Intr-o cratita punem ulei de masline si calim usor ciupercile , morcovul , ghimbirul urmand sa adaugam ciupercile hidratate . Asezonam cu sare , piper si chilli tocat si adaugam 2 l de apa sau fond de legume sau chiar de peste daca aveti .
Lasam sa fiarba 5-10 min. Intre timp in alta tigaie prajim cuburile de tofu si le dam deoparte pentru a le adauga la final .
Cand supa aproape este gata adugam sosul de soia , cel de peste si verdeata …patrunjel sau frunze de coriandru , iar apoi pak-choiul tait sferturi si cubuletele de tofu .
Servim in boluri cu taiteii de orez hidratati mai inainte .
Pofta buna si gatiti cu pasiune !
One thought on : Supa asiatica cu tofu prajit
Recomand rețetă.