27 May, 2019
Nuci umplute – desertul copilariei
Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen
Un desert ce aduce cu el amintiri placute din copilaria noastra ! Delicioase si nelipsite de sarbatori si nu numai , pregatite cu drag de mamele si bunicile noastre !
A ramas un desert traditional chiar daca cu timpul locul lui a fost luat de preparate moderne , mai sofisticate atat ca tehnica cat si ca ingrediente …
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
Pentru cojile de nuca avem nevoie de :
- 3 oua
- o cana untura sau unt gras
- 150 g zahar
- vanilie
- 2 plicuri bicarbonat de amoniu( 2 linguri)
- 150 ml lapte
- faina cat cuprinde …aprox.800 g
Pentru crema :
- 2 cutii lapte condensat fiert ( la oala sub presiune )
- 100 g miez de nuca maruntit
- 3 linguri pesmet de la coji
Untura topita o amestecam cu zaharul si vanilia incorporand apoi ouale pe rand. Adaugam amoniacul stins in laptele fierbinte si faina cat sa obtinem un aluat potrivit de tare dar nu vartos .
Din aluatul rezultat modelam bile pe care le coacem intr-o forma pentru nuci fie ea clasica pe flacara aragazului sau varianta electrica aleasa de mine…
Dupa ce coacem cojile de nuca , cu ajutorul unui cutit indepartam excesul de aluat obtinand astel niste coji frumoase pe care le putem umple la alegere cu diverse creme…..crema de cacao sau ciocolata,magiun sau ce alta crema preferati . Eu am optat pentru crema de lapte condensat fiert foarte aromata de altfel…pe care am amestecat-o cu miez de nuca maruntit si pesmet rezultat prin macinarea surplusului de aluat indepartat la cosmetizarea cojilor …
Dupa preferinta nucile umplute le puteti pudra cu zahar sau servi ca atare !
Pofta buna si gatiti cu pasiune !