18 May, 2019
Tocăniță de legume și năut
Posted in : Mancaruri, Retete de post on by : Flory Kitchen
Un preparat gustos și rapid, bogat în legume sănătoase, care abia așteaptă sa-l încercați!
Potrivita în orice anotimp, servită ca atare, fiind o excelentă mâncare hrănitoare de post, dar desigur se poate alătura distracției din farfurie și o friptură….preparand tocănița cu orice tip de carne preferați!
Să prezentam ingredientele și modul de preparare :
- 4 ardei grași diverse culori
- 2 morcovi mari
- o ceapă
- o tija țelină apio
- 200 g ciuperci marinate
- 400 g roșii cuburi
- o conserva năut
- o legătură pătrunjel
- cimbru verde
- sare
- piper
- ulei de măsline
Spălăm legumele și le tăiem… Ceapa o tăiem mărunt, morcovul îl razuim iar ardeii ii tăiem în fâșii.
Adaugam ulei într-o cratiță și călim legumele cu puțină sare. Apoi pe parcurs adaugam apa din când în când pentru a se sota. Când sunt aproape gata, adaugam ciupercile marinate, roșiile cuburi și năutul. Asezonam cu sare, piper, cimbru și lăsăm sa se gătească.
La final adaugam pătrunjelul tăiat și servim!
Poftă bună și gătiți cu pasiune!