20 February, 2019
Mug cake / prăjitură la cană
Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen
O rețetă ușoară și rapidă pentru atunci când vrei ceva dulce și nu ai chef sa petreci mult timp în bucătărie ….
Din ingrediente simple și la îndemână tocmai bune de a – ți satisface pofta de dulce!
Să prezentam ingredientele și modul de preparare :
Varianta clasică :
- 4 Lg făină
- 2 Lg cacao
- 2 Lg zahăr brun, de trestie ..de care aveți
- 4 Lg lapte
- 2 Lg ulei
- 1 ou
- 1/4 lg praf de copt
- 1/8 lg bicarbonat de sodiu
- Un praf de sare
Varianta fără gluten:
- 3 Lg cacao
- 3-4 Lg faina de migdale
- 1 ou
- 2 Lg miere sau sirop de arțar
- 2 Lg ulei de cocos
- 1/4 lg praf de copt
Începem cu prima variantă …. Intr-un vas amestecam toate ingredientele menționate mai sus pana avem un aluat omogen. Turnam aluatul într-o cana obisnuita sau în doua cești dacă dorim doua prăjituri. Coacem la cuptorul cu microunde aproximativ 2 min în funcție de puterea cuptorului.
Decoram cu frișcă și fructe proaspete și avem un dulce delicios și foarte rapid!
Pentru a doua varianta procedam la fel ca și la varianta anterioară …prin amestecarea ingredientelor și omogenizarea lor. Turnam aluatul în cană dam la cuptor și…… Gata!
Putem decora după preferință cu fructe și frișcă !
Poftă bună și gătiți cu pasiune !