Home / Mancaruri / Musaca
4 February, 2019

Musaca

Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen

O rețetă gustoasa și sățioasa care poate fi o cina perfectă ! Se poate face musaca cu vinete, dovlecei și desigur …cartofi  ca de altfel și propunerea mea de azi!

Să prezentam ingredientele și modul de preparare :

  • 1 kg carne tocata
  • 1,2 kg cartofi
  • o ceapă
  • 1 morcov
  • o tija apio
  • 500 ml pasata de roșii
  • sare și piper
  • cimbru și oregano după gust
  • ulei de masline

Pentru topping

  • 2 oua
  • 200 ml smântână dulce
  • 250 g cascaval

Curatam cartofii și ii fierbem în apa cu sare. Apoi tăiem ceapa, țelină și morcovul pe care le călim în puțin ulei. Adăugăm apoi carnea tocată, asezonam și gatim câteva minute. Apoi adaugam pasata de roșii și lăsăm pe foc pana ce carnea este suficient gătită și lichidul scade.

E timpul sa asamblam!

Intr-o tava unsa asezam felii de cartofi cât sa acoperim suprafața tăvii, după care adaugam din compoziția de carne, iar cartofi…carne și terminam cu un strat de cartofi. Deasupra adaugam ouăle bătute cu smantana și presară cașcavalul răzuit.

Coacem la cuptorul preîncălzit la 200 grade aproximativ 30.. 40 min pana ce capătă o crustă aurie .

Pofta bună și gătiți cu pasiune !

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *