22 June, 2018
Pâine de casă cu secara
Posted in : Paine/Patiserie on by : Flory Kitchen
O pâine pufoasă și hrănitoare, care pe lângă faptul că ne umple casa cu mirosul ei îmbietor atunci când se coace, este și foarte sanatoasă și gustoasa! Ce-i drept necesita ceva timp prepararea ei dar merita tot efortul!
Să prezentam ingredientele și modul de preparare :
- 400 g faina albă
- 100 g faina de secară
- 250 ml apa calda
- 50 ml ulei de măsline
- sare
- 1 plic drojdie uscată
- 1/2 linguriță zahăr
Intr-un bol adaugam uleiul,apa,zahărul și apoi adaugam făina și drojdia. Frământăm pana obtinem un aluat suplu și elastic, căruia ii dam forma unei bile.
Pudram cu faina un baneton ( cos de dospit) și asezam aluatul, pe care îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm sa dospească . După dospire răsturnam aluatul pe o planeta pudrata cu făină și dam la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aprox. 40 min.
Poftă bună și gătiți cu pasiune !