27 May, 2018
Chec marmorat cu cacao
Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen
Un chec delicios, foarte pufos și simplu de preparat! Sa prezentam ingredientele și modul de preparare :
- 8 oua
- 2 căni zahar
- 2 căni făină
- 10 lg apa
- 10 lg ulei
- vanilie
- 3 lg cacao
Separam ouăle, albușul îl batem spuma, iar gălbenușul îl amestecam cu ulei și vanilie.
Zahărul împreună cu apa îl adaugam într-o cratita și facem un sirop, care îl lăsăm apoi sa se tempereze și îl adaugam treptat peste spuma de albuș mixând în continuare. Adăugăm apoi gălbenușul și la final incorporam treptat faina cernuta. Compoziția obținută o împărțim în jumătate, iar la una din părți adaugam cacaoa. Tapetat tăvile cu hârtie de copt și turnam alternativ cu o lingura din ambele compoziții.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 30 min. Deasupra puteți presară nuca mărunțită sau fistic…. sau ce anume preferați.
Pofta bună și gătiți cu pasiune!