8 January, 2023
Madeleine cu fistic glazurate cu ciocolată
Posted in : Deserturi, Prajituri/ Torturi on by : Flory Kitchen Tags: ciocolată, madeleine, pastă pură de fistic
Timp de pregătire: 15 min
Timp de coacere total: 45 min
Număr de bucăți: 30
Fabuloase….rafinate și cu gust bogat!
Ca si eclerul , madlena este o prajiturică destul de clasică din oua și unt . Originară din estul Franței ea a devenit destul de populară fiind servită pe stradă,in gară călătorilor sau pelerinilor la manastire.Legenda spune că numele vine de la fata ce servea pelerinii …Madlena…legende sunt multe precum și rețetele…
Să prezentăm ingredientele și modul de preparare:
Aluatul: ( 30 de bucăți mărime medie)
- 4 ouă
- 150 g unt
- 65 ml lapte
- 180 g zahăr
- 225 g făină
- 90 g pastă pură de fistic
- 5 g praf de copt
- sare
Glazura:
- 300 g ciocolată albă
- 30 g pastă de fistic
- Mixam ouăle întregi cu zahărul și praful de sare.
- Adaugăm pasta de fistic.
- Intr o crăticioară încălzim lapte și untul până se topește.
- Cernem faina cu praful de copt peste amestecul de oua și amestecăm.
- Turnam laptele cu untul topit peste aluat și incorporam bine.
- Acoperim cu folie alimentară aluatul sau îl turnam direct intr un pos și îl dăm la rece 3..4 ore sau peste noapte.
- Încălzim cuptorul la 180 de grade și ungem formele de copt
- Postam aluatul in forme că 3/4 și opțional presărăm fistic mărunțit sau nucă
- Coacem madeleine le cam 20 de min
- Le scoatem din forma și le lăsăm la răcit pe un grătar
- Topim ciocolata albă mărunțită in prealabil fie la microunde sau pe baie de abur
- Adaugăm pasta de fistic și omogenizam
- Cu o linguriță adaugăm in fiecare cavitate a formei de copt ciocolată și venim peste cu o madeleine
- Dam forma la rece până se întărește …15..20 min
- Lovim de blatul de lucru forma pt a se desprinde …in cazul unei forme din oțel sau dacă aveți una de silicon că în cazul meu…ele se vor desprinde cu ușurință
- Savurați cu plăcere!