Home / Deserturi / Chec festiv glazurat cu ciocolată
13 December, 2022

Chec festiv glazurat cu ciocolată

Posted in : Deserturi, Retete de craciun on by : Flory Kitchen Tags:

Timp de preparare: 15 min

Timp de coacere: 30 min

Dificultate: Ușor

Vă salut cu mare drag, oameni frumoși!

De pe masa de sărbătoare și nu numai …nu poate lipsi acest chec delicios !

Să prezentăm ingredientele și modul de preparare:

  • 5 ouă (de casa preferabil)
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri făină
  • 2..3 linguri picături de ciocolată termostabilă
  • 2 linguri cubulețe de coaja de portocala confiată
  • vanilie

Pentru topping

  • 100 g ciocolată 50 % cacao
  • 10 g unt
  • 1…2 linguri frișcă lichidă
  • nuci și fructe uscate la alegere

1. Separam ouăle.

2.Mixam albușul spuma cu zahărul.

3. Gălbenușul îl amestecam cu vanilia și uleiul .

4. In albușul bătut incorporam gălbenușul,apoi faina cernuta.

5. Adaugăm in aluat picăturile de ciocolată și cubulețele de portocală confiată.

6. Ungem cu ulei o forma de Guguluf sau daca nu aveți una puteți folosi o forma rotunda cu pereți detasabili…

7. Coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade cam 30 de min sau până trece testul scobitorii.

8. După ce a a copt și răcit checul îl putem glazura și decora,topim ciocolata mărunțită împreună cu untul și frișcă pe foc mic. Dacă este prea groasa mai adăugăm frișcă,ea trebuie sa fie suficient de fluida dar nu foarte subțire.

9. Turnam ciocolată peste chec dar, nu fierbinte și decoram după preferință !

Acest desert este o minunată idee de cadou sau pur și simplu pentru a l savura cu cei dragi !

Spor la gătit !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *