29 January, 2020
Tagine cu miel și prune/ Lamb tagine
Posted in : Mancaruri, Retete asiatice/orientale on by : Flory Kitchen
Personal….mi-e tare drag sa gătesc în acest vas minunat tagine! O fac cât de des pot și sunt încântată de rezultat….
Cred ca v-am mai povestit despre originea acestui preparat și a multor altora din categoria lui și cu riscul de a ma repeta, va amintesc ca numele preparatului provine din însăși denumirea vasului în care se gătește și anume… tagine! Putem prepara tagine cu orice ne place, cu pui, peste, miel, vită și chiar fructe!
Să prezentăm ingredientele acestui delicios dish :
- 600 g carne de miel tăiată cubulețe
- 400 g prune uscate
- O ceapă
- 1 baton scorțișoară
- 1 lg ghimbir măcinat
- sare și piper după gust
- un praf de sofran
- 1 lg curcuma
- 50 g unt
- 2 Lg miere
- un pic de apă
- o mana de migdale tăiate grosier
- coriandru verde tăiat mărunt
- ulei
Într-o tigaie călim ceapa tăiată mărunt în puțin ulei împreună cu mielul… Asezonam cu sare și piper și lăsăm pana prinde culoare carnea. Apoi transferam totul în vasul tagine, adaugăm batonul de scorțișoară și mirodeniile și putina apa. Acoperim vasul și gătim înăbușit adăugând apa din când în când pana este bine gătită carnea.
Separat, într-o craticioara adaugăm untul, mierea și prunele împreună cu un strop de apă cât sa se înmoaie. Gătim 2-3 minute, iar când este aproape gata carnea adaugăm peste și prunele. Asezonam gustul dacă e necesar și mai lăsăm câteva minute. Garnisim cu migdale tăiate grosier și coriandru proaspăt!
Poftă bună și gătiți cu pasiune!
Pe curând!