25 January, 2020
Mâncare de linte
Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen
Ca și fasolea, lintea este o leguminoasa cu gust bogat care se remarcă prin finețea bobului și proprietățile ei benefice pentru sănătate. Indicata în meniul diabeticilor și nu numai, lintea este deosebit de gustoasă!
Într-adevăr, noi ca țară nu avem o tradiție în folosirea acesteia ca în țările arabe unde lintea este la loc de cinste și este aproape nelipsita de la orice masă, dar ne putem educa gustul și modul de viață și putem sa o includem în meniul nostru! De aceea, va propun sa încercați această mâncare cu adevărat delicioasă!
Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :
- 500 g linte verde
- 1 ceapă
- 1 morcov mare
- 8 cotlete de porc
- 2 Lg pastă tomata
- sare
- piper
- 2 foi dafin
- cimbru după gust
- 2 Lg ulei
- 2 l supă sau apă
Spălăm lintea sub jet de apă. Dacă dorim o putem hidrata peste noapte, dar ea oricum fierbe repede…
Într – o cratiță adaugăm ulei și rumeni puțin pe ambele părți carnea de porc. O scoatem pe un platou și călim ceapa și morcovul tăiate mărunt cu un praf de sare. Adaugăm pasta tomata și lintea. Completam cu apa sau supă, asezonam cu piper, cimbru și foi de dafin și lăsăm sa fiarbă acoperit cam 15 min. După care adaugăm carnea și completam cu lichid dacă este cazul. Gătim în continuare pana ce bobul este bine pătruns. Potrivim de sare și putem servi.!
Poftă bună și gătiți cu pasiune!