10 January, 2020
Schiacciata/Paine cu struguri și măsline
Posted in : Paine/Patiserie on by : Flory Kitchen
Un preparat italian,, specific regiunii Toscana! Tot o focaccia, schiacciata este o pâinica delicioasă preparata cu struguri, rozmarin, măsline sau roșii uscate și coaptă în cuptor. Poate fi servita ca atare sau în compania altor mâncăruri preferate…
Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :
- 900 g făină tip 650
- 1 cub drojdie proaspătă
- 3 LG ulei de măsline
- 1 lg sare
- 1 lg zahăr
- 400 ml apa calda
- 50-70 g unt topit
- 1 ciorchine de strugure fără sâmburi
- 50 g măsline fără sâmbure
- 2 crenguțe rozmarin verde
- ulei de măsline pentru toping
Nimic mai simplu… Adaugăm într-un bol uleiul de măsline, apa călduță, drojdia sfaramitata și zaharul. Apoi făina și sare. Amestecam totul cât sa obținem un aluat,incorporam apoi untul topit și frământăm pana ce avem un aluat elastic și mătăsos pe care îl lăsăm la dospit.
După ce a crescut, inpartim aluatul în jumătate, deoarece eu am ales sa fac o schiacciata cu struguri și una cu măsline, dar voi alegeți ce varianta va place..
Fiecare jumătate de aluat o modelam cu mana pe o hârtie de copt dându-i forma de cerc. Turnam deasupra ulei de măsline și madam aluatul cu degetele. Repartiza boabele de struguri, respectiv măsline și firișoare de rozmarin.
Coacem schiacciata la cuptorul încins la 180 de grade pana devine ușor aurie.
Poftă bună și gătiți cu pasiune!