19 November, 2019
Batoane crocante de ciocolata

Un desert gustos si simplu de pregatit , ideal pentru o gustarica dulce intr-o dupa-amiaza de weekend sau de ce nu..de pus la pachetelul de la scoala !
Din cateva ingrediente simple putem obtine cu succes niste batoane delicioase !
Asa ca …sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
- 800 g ciocolata
- 200 g unt
- 2 Lg ulei de cocos
- 100 g merisoare…stafide…ce preferati
- 100 g grau expandat
- suplimentar pentru ambalare avem nevoie de niste hartie de copt in care vom infasura batoanele si niste sfoara….
Topim ciocolata intr-un bol pe baie de abur amestecand continuu . Atentie sa nu se arda ! Dupa care incorporam cu ajutorul unui tel untul topit sau nu..si uleiul de cocos . Amestecam totul foarte bine apoi,adaugam merisoarele pe care le-am hidratat in putin rom si graul expandat.
Compozitia o turnam intr-o tava cu hartie de copt , nivelam si dam la rece cateva ore .
Portionam in batoane sau cuburi de marimea dorita si infasuram unul din capete cu hartie si legam cu sfoara ….le putem pastra la frigider intr-o cutie etans….daca mai aveti ce…!
Pofta buna si nu uitati , gatiti cu pasiune !