20 October, 2019
Salată de toamnă asortată / Murături dulci-acrișoare
Posted in : Conserve on by : Flory Kitchen
Toamna…..aduce cu ea culori frumoase, raze jucăușe, dar și bogăție în camarile noastre! Asa că, de această dată împărtășesc cu voi o rețetă de toamnă tare draga mie, gustoasă și la îndemână…. Cine a gustat la masa mea această salată, s-a îndrăgostit realmente de ea… Este o bunătate, va asigur! 🙂
Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :
- 10 kg legume asortate în proporții variabile ( gogonele, ardei kapia, morcovi, conopida, castraveți, țelină rădăcină și frunze)
- 1 l oțet
- 0,5 l ulei
- 0,5 kg zahăr
- Sare după gust
- 1 plic conservant
- foi dafin
- boabe de muștar
- boabe de piper
Legumele spălate și curățate după caz, le feliem în felii, respectiv rondele ondulate sau nu, după preferință ca și la o salată obișnuită.
Amestecam totul într-un vas încăpător și potrivim de sare. Într o cratiță adaugăm oțetul, uleiul, zaharul și mirodeniile și punem la foc amestecul pana da în clocot și s-a topit zaharul. Lichidul clocotit îl turnam peste legume, acoperim bine vasul și îl ținem 12 ore la loc călduț.
După cele 12 ore legumele s-au marinat și putem repartiza salata în borcane,pe care le punem la păstrare în cămară și le servim cu plăcere peste iarnă!
Pofta bună și gătiți cu pasiune!