5 July, 2019
Pate de pui
Posted in : Aperitive on by : Flory Kitchen
O reteta delicioasă și ușor de preparat!
Acest pate este ideal a fi servit pe felii de pâine prăjită sau alături de ce anume preferați, fiind sățios și gustos!
Sa prezentam ingredientele și modul de preparare :
- 1 kg ficat de pui
- 250 g unt
- 1 linguriță muștar dijon
- o ceapă
- 150 ml vin alb
- 75 g smântână lichida
- sare și piper
- nucșoară – optional
- 3 linguri ulei de măsline
- cimbru verde
Spălăm bine ficățeii și ii curatam de eventualele pielițe… Într-o tigaie adăugăm ulei de măsline și o lingura de unt în care călim ceapa tocata fin. Asezonam cu flori de sare apoi adăugăm ficățeii. Lăsăm sa se gătească aproximativ 20 de min adăugând apa din când în când. La finalul preparării înăbuși cu vinul alb.
Transferam ficățeii într-un robot de bucătărie, Asezonam cu sare, piper, nucșoară și cimbru. Adăugăm muștarul, untul și smântână… Mixam totul și potrivim gustul.
Repartizam în recipiente pate-ul nostru și îl glazura cu unt topit pentru a evita oxidarea.
Lasam la frigider câteva ore sau peste noapte…
Poftă bună și gătiți cu pasiune!