20 May, 2019
Chifteluțe de năut / Falafel

Un preparat oriental, foarte gustos…bogat în aromele mirodeniilor care îl definesc! Chiar dacă noi românii nu avem tradiție în folosirea năutului, el rămânând un produs folosit cu precădere în bucătăria orientală, va propun sa-l încercați și sa beneficiați de calitățile lui nutritive!
Să prezentam ingredientele și modul de preparare :
- 500 g năut hidratat
- o ceapa
- o legătură pătrunjel
- mix condimente pt.falafel
- 2-3 linguri faina de năut sau obișnuită
- sare
- ulei pt.prăjit
Hidratam năutul aproximativ 8-10 ore. După care îl mărunțim într-un robot de bucătărie împreună cu ceapa și pătrunjelul. Asezonam amestecul cu sare și mirodenii și ii dam consistență pentru a-l modela adăugând faina de năut.
Cu palmele umede modelam compoziția în formă de bile de mărimea dorită și le prăjim în ulei încins.
Putem servi falafel cu iaurt sau alături de o salată! Sunt ideale în post sau pur și simplu atunci când dorim sa încercăm preparate noi!