24 March, 2019
Ciambella – Prăjitura cu lămâie

Ciambella este un desert italian extrem de gustos și aromat ! Deși am mâncat-o deseori în vacantele mele în Italia, nu am pregătit-o niciodată pana acum…
O prăjitură solară, de forma circulară asemeni unui inel, de unde și denumirea de Ciambella… care se pregătește foarte rapid cu ingrediente simple ! Unitatea de măsură este paharul unui iaurt de 125 g … asa am prim rețeta și tot asa o împărtășesc cu voi🙂…
Compoziția este pentru o forma cu diametrul de 20 cm, pentru o forma mai mare, adaptați cantitatea ingredientelor…
Sa prezentam ingredientele și modul de preparare :
- 3 ouă
- 1 pahar 125 g iaurt
- 1 pahar ulei
- 2 pahare zahar
- 3 pahare făină
- coaja unei lămâi
- vanilie
- 1/2 linguriță praf de copt – cu șofran ar fi ideal
- Un praf de sare
În vasul mixerului adaugam ouăle întregi, vanilia și zahărul. Mixam pana compoziția se deschide la culoare și este spumoasă . Adăugăm apoi uleiul, Iaurtul, coaja rasa de la o lamaie mare,praful de copt și desigur sarea. Cernem faina și o incorporam.
Turnam aluatul în forma bine unsa și o dam la cuptor aproximativ 30 min. la 180 grade celsius.
După ce s-a copt o lăsăm sa se răcească si o pudram cu zahăr!
Poftă bună și gătiți cu pasiune!
Enjoi !