18 March, 2019
Pavlova cu căpșuni
Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen
- : 1 h 30 min
- : 6 portii
Pavlova…delicioasa si potrivita in orice anoptimp !
Fresh si aromata , cu o crusta crocanta la exterior si cu miez fin la interior, reprezinta un desert rafinat demn de toata lauda !
Daca respectam cativa pas simpli ne putem bucura de un rezultat delicios…asa ca , sa prezentam ingredientele si modul de preaparare :
Pentru bezea:
- 3 albusuri
- 170 g zahar
- 1 Lg amidon
- 1 Lg otet sau zeama de lamaie
Pentru topping :
- 200 ml frisca lichida
- 200 g capsuni
- zeama de la o lamaie
- zeama de la o potocala
- cativa biscuiti amaretti – optional
Pentru bezea , adauga albusurile in vasul mixerului si mixam la viteza mare . Cand spuma albusurilor este asemenea unui nor pufos incepem sa adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea lucioasa si consistenta . Incorporam cu o spatula amidonul si zeama de lamaie sau otetul , apoi pe o tava tapetata cu hartie de copt asezam bezeaua modeland-o sub forma unu cerc .Coacem timp de 1 h la 100 grade celsius . Dupa coacere, lasam bezeau in cuptorul inchis timp de 1-2 h pana se raceste bezeaua….abia apoi o putem decora .
Frisca o mixam spuma tare iar capsunile le taiem si adaugam peste ele o lingura de zahar , suc de la o lamaie , respectiv de la o portocala . Acoperim si lasam la rece pana la asamblare .
Dupa ce s-a racit bezeaua , putem adauga deasupra frisca , catava biscuiti amaretii rupti in bucati potrivite si decora cu capsunile marinate.
Pofta buna si gatiti cu pasiune !