17 March, 2019
Supa cu naut – reteta de post

-
: 30 min.
: 6-8 persoane
O supa de post, satioasa si gustoasa si foarte usor de pregatit . din ingrediente sanatoase ,ideala in perioada postului si nu numai…o puteti pregati si cu bacon in cazul in care nu o doriti de post si inlocuind apa cu supa de pui.
Indiferent de varianta supa este delicioasa datorita prospetimii si a gustului bogat !
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
- o ceapa
- 3 morcovi obisnuiti sau colorati
- 1 radacina patrunjel
- 1 ardei gras rosu
- o tija apio
- 400 g rosii cuburi din conserva
- 800 g naut din conserva
- foi de dafin
- fulgi de chilli
- sare
- patrunjel verde
- ulei de masline
- 2-3 l apa sau supa dupa caz
Spalam si decojim legumele . Le taiem cubulete respectiv rondele morcovii…
Intr-o cratita adaugam ulei de masline si calim legumele adaugand si un praf de sare . Apoi adaugam apa si lasam sa fiarba cam 15 minute pana ce sunt fierte legumele . Asezonam cu 1 – 2 foi dafin si catava fulgi de chilli (optional ).
Este timpul sa adaugam rosiile si nautul . Asezonam gustul si mai lasam la foc mic 10 min. Garnisim cu patrunjel verde si ulei de masline.
Pofta buna si gatiti cu pasiune !