1 March, 2019
Supă cu tăitei de casă
Posted in : Supe/ciorbe on by : Flory Kitchen
O rețeta tradițională și foarte gustoasă ce ne aduce aminte de copilărie când mama sau bunica ne răsfăța cu aceasta supa minunată !
Ideala în zilele reci, menită să-ți încălzească sufletul sau o alternativă contra răcelii, supa de găină poartă în ea amintiri plăcute din copilărie!
Să prezentam ingredientele și modul de preparare :
- 2-3 l supa de găină
- 2 morcovi
- O ceapă
- 1 pastarnac
- O tija țelină apio
- sare
- boabe de piper și o frunza dafin
- pătrunjel
Pentru tăitei avem nevoie de :
- 3 ouă de țară… ar fi ideale
- 250-300 g făină
- sare
Intr-o oala adaugam supa legumele întregi, foaia de dafin, piperul și sare. Punem la fiert pana legumele sunt bine pătrunse. Apoi scoatem legumele (dintre care păstrăm doar morcovul pe care îl tăiem cubulețe și îl vom adaugă ulterior în supă ) și strecuram supa de eventualele resturi și o turnam înapoi în oala.
Adaugam morcovul tăiat și tăiețeii pregătiți din ingredientele sus menționate .. Și anume:
Asezam pe o planseta faina iar în mijloc facem o adancitura în care adaugam ouăle și sarea. Frământăm pana obtinem un aluat mătăsos, dens potrivit de a fi întins. Eu am ales sa fac taiteii la o mașină de paste …imi place mai mult asa iar taiteii ies uniformi. Desigur, puteți folosi și un sucitor fără probleme..
Tăiețeii astfel obținuți ii adaugam în supa și lăsăm sa fiarbă 2-3 min în funcție de grosimea lor. Asezonat gustul și garnisim cu pătrunjel verde tocat !
Puteți folosi și carnea găinii din care a ți obținut supa propriu – zis sau nu… După cum preferați !
Pofta bună și gătiți cu pasiune!