3 February, 2019
Ciocolată de casă
Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen
Ciocolata de casa se numara și ea printre amintirile copilăriei mele și a voastră presupun…. 🙂 Asa că, astăzi va propun sa ne amintim de acest gust catifelat și delicios al ciocolatei acelor vremuri!
Să prezentam ingredientele și modul de preparare :
- 500 g lapte praf
- 200 g unt cu 82% grăsime
- 160 ml apa
- 500 g zahăr
- 4 lg cacao
- esenta de rom
- 50 g miez de nucă
- 50 g fistic
Mai întâi pregatim siropul .. Adăugăm într-o cratiță zaharul și apa și fierbem timp de 10 minute din momentul în care fierbe. Apoi oprim focul și adaugam untul amestecând . După, începem sa adaugam laptele praf și cacao cernute și esența de rom . Omogenizam bine compoziția și o turnam într-o forma tapetată cu hârtie de copt. Deasupra presarăm nuca și fisticul tăiate grosier după ce au fost uscate în prealabil în cuptor. Dam la frigider ciocolata pentru 3 – 4 ore sau mai bine peste noapte după care o putem porționa și savura alături de cei dragi!
Puteți adapta rețeta după preferință adăugând alune, stafide și alte fructe uscate atât în compoziție cât și pe deasupra!
Pofta bună și gătiți cu pasiune !