20 October, 2018
Pere la borcan dulci – acrisoare
Posted in : Conserve on by : Flory Kitchen
Foarte delicioase și rafinate totodată, aceste pere sunt o garnitura ideala sa însoțească o friptură de porc rumena și savuroasă !
Dacă v-am ispitit va recomand sa încercați rețeta ce urmează!
O conservă cu gust dulce-acrișor ușor exotic ce imbina armonios aromele deosebite ale anasonului și cuișoarelor.
Sa prezentam ingredientele și modul de preparare :
- 1 kg pere…aprox.10 pere mici
- 8 smochine
- 1/4 rădăcină de țelină
- 200 g zahar
- 300 ml oțet
- 1,750 ml apă
- 1 plic pikant fix dulce -acrișor
- anason stelat
- cuisoare
- piper lung
Intr-o cratita punem la fiert oțetul, apa, zaharul și pikant fix ul. Amestecam continuu pana fierbe.
Asezam în borcane câteva cuișoare, piper și bastonașe de țelină, apoi adaugam alternativ perele întregi sau jumătăți după preferință și smochinele crestate. Turnam amestecul de oțet fierbinte în borcane și închidem bine.
Conservele astfel obținute le depozita în cămară și după 7 sau 10 zile putem servi!
Poftă bună și gătiți cu pasiune!