30 August, 2018
Brownie cu zmeură /Negresa cu zmeură
Posted in : Prajituri/ Torturi on by : Flory Kitchen
O bunătate de prăjitură ce combină perfect gustul plin de ciocolată și aroma minunata a zmeurei!
Americană la origine, brownie vine sa ne încânte papilele gustative prin finețea și textura ei lipicioasă plina de ciocolată. Rețete sunt multe și variante la fel…putem adauga de la zmeură si alte fructe de pădure până la rodie, marshmallou, nuci, alune… Un desert delicios, cu textură densă și lipicioasă, un desert în care nu adaugam praf de copt deoarece nu mai avem o brownie ci doar un chec spongios cu gust de ciocolată și nici nu îl coacem excesiv deoarece nu v a trece testul scobitorii pentru ca nu asta e menirea lui..
Așa că , să prezentam ingredientele și modul de preparare :
- 200 g ciocolată neagră
- 200 g unt
- 250 g zahăr
- 3 oua
- 150 g făină
- vanilie
- Un praf de sare
- 100 g zmeură
- 50 g ciocolata albă
Intr-un bol adaugam ciocolata mărunțită și untul și topim pe baie de abur . Separat mixam ouăle cu zaharul și vanilia. Apoi incorporam ciocolata topită și faina. Turnam compoziția într-o tava tapetata cu hârtie de copt și presarăm ciocolata albă mărunțită și zmeura . Coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 35 min.
Poftă bună și gătiți cu pasiune !