16 August, 2018
Tartă rustica /Galetta cu fructe
Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen
O tartă foarte gustoasă și plină de arome. Crusta crocanta și umplutura savuroasa de caise, nectarine și mure fac din aceasta simpla galleta un adevărat deliciu!
Să prezentam ingredientele și modul de preparare :
Pentru crustă
- 200 g făină
- 100 g unt rece
- 2-3 lg apa rece
- un praf de sare
Umplutura
- 2 nectarine mari
- 3 – 4 caise
- câteva mure
- 1 lg amidon
- 1 zahăr vanilat bourbon
- 5-6 lg zahar brun
- ou pt.uns marginile
Mai întâi pregatim crusta de aluat. .. In vasul robotului adaugam faina, sarea și untul rece. Mixam pana avem o compoziție nisipoasa ,după care adaugam apa rece și continuam pana aluatul nostru se aduna formând o bila. Îl acoperim cu folie alimentara și îl lăsăm la rece 30 min.
Spălăm și tăiem fructele felii. Intindem aluatul cu sucitorul în formă de disc și îl transferam în tava de copt. Presăram niște zahar brun pe suprafața lui și asezam fructele după preferință, lăsând o margine goala de 3-4 cm. Apoi adaugam amidonul peste fructe și zahărul vanilat, apoi după gust mai adaugam zahar brun. Marginea lăsată libera o pliem peste fructe formând tarta. Ungem marginea cu ou și Presăram zahar brun.
Dam tartă la cuptor pentru aproximativ 30 min pana este rumen aurie .
După coacere o lăsăm sa se răcească, după care putem servi!
Este absolut delicioasă !
Pofta bună și gătiți cu pasiune !