30 July, 2018
Ciorbă de pui
Posted in : Supe/ciorbe on by : Flory Kitchen
O ciorbă de vară, cu multe legume și foarte hrănitoare!
Să prezentam ingredientele și modul de preparare :
- 1 kg aripioare de pui
- 1 ardei
- o ceapă
- rădăcină de țelină
- 3-4 morcovi
- 2 tije țelină apio
- 4-5 cartofi
- 150 g roșii cuburi
- 200 g tăitei (de preferat proaspeți)
- sare, ulei de masline
- 500 ml borș proaspăt – optional
- patrunjel și leuștean verde
Aripioarele spălate și portionate le călim într-o oala cu puțin ulei după care adaugam legumele tăiate sau răzuite după caz. Completam cu apa sau supă adaugam sare și lăsăm sa fiarbă 20 min. După, putem adaugă roșiile, taiteii și verdeața tăiată fin. La final adaugam borșul după preferință.. Borșul întotdeauna trebuie adăugat la final și nu trebuie sa îl fierbem deoarece el este un aliment cu fermenți vii, iar prin fierbere nu mai beneficiem din plin de proprietățile sale.
Pofta bună și gătiți cu pasiune!