23 July, 2018
Legume și carne la grătar
Posted in : Preparate la grătar on by : Flory Kitchen
Vara, tot timpul e momentul unei petreceri în grădină ! Cu bunătăți la grătar, cu soare, cu clinchetul clopoteilor în adierea vântului, cu zbor gingaș de fluturi, înconjurați de verde și oameni dragi!
De aceea va propun câteva preparate pe care le puteți savura în grădină …!
- Salata cu feta și roșii
– 150 g brânză feta
-o mână de măsline
-roșii cherry colorate
– cimbru și oregano
– ulei de măsline
Tăiem cuburi brânza și o asezonam cu mirodenii, ulei și măsline. Servim cu pâinica rumena!
2. Painea cu cimbru și ulei de măsline
Taiem o pâine felii, o stropim cu ulei de măsline, presară cimbru uscat și o rumeni ușor pe grătar.
Nimic mai simplu!
3. Legume coapte la grătar
Feliem pe lungime felii potrivite de dovlecel, ardei și vinete. Adăugăm peste ele nelipsitul ulei de măsline și ierburi aromate. După ce le rumenim, adaugam după gust oțet balsamic și este o garnitura ideala pentru friptura!
Am pregătit legume, carne, pâine, porumb..pentru ca este sezonul, toate acompaniate de salata cu brânză feta și de aprecierile celor dragi!
Dragii mei, este vasta paleta preparatelor la grătar .. Eu am precizat aici doar unele idei despre cum putem din ingrediente obișnuite să obținem gusturi savuroase și preparate apetisante!
Pofta bună și gătiți cu pasiune!