29 May, 2018
Șarlota cu căpșuni
Posted in : Deserturi, Prajituri/ Torturi on by : Flory Kitchen
Un desert de vară,fresh și aromat!
Fără coacere, ușor de preparat și extrem de savuros!
Să prezentam ingredientele și modul de preparare :
- 1 l frisca lichidă
- 3 oua
- 125 g zahar
- 150 ml lapte
- 3 lg cacao
- capsuni
- colorant alimentar roz
- esenta rom și vanilie
- 4 plicuri gelatină
- pișcoturi simple
- 150 ml cafea pt.insiropat
- 500 ml frisca lichidă pt.decor
Pentru început hidratam gelatina în laptele rece. Mixam frisca ( 1 l), iar între timp într-o cratita adaugam ouăle întregi și zahărul și mesteca bine la foc mic. După incorporam gelatina, având grija ca temperatura lichidului sa nu depășească 60 grade. Apoi lăsăm puțin sa se tempereze și adaugam amestecul în frisca bătută..Compozitia o împărțim în 3 părți egale, urmând ca în fiecare sa adaugam pe rand cacao, respectiv colorant roz..
În forme punem folie alimentara și adaugam un strat alb, apoi roz în care asezam căpșunile spălate și curățate de codita și apoi stratul de cacao. Pișcoturile le inmuiem pe rand în cafea și acoperim suprafața stratului de cacao care va fi baza sarlotei noastre. Dam la rece 3-4 ore pana se întărește. Mixam cei 500 ml frisca, punem frisca obținută într-un posh și decoram șarlota după ce o scoatem din forma.
Eu am obținut din aceasta compoziție 2 șarlote, folosind doua forme de cozonac cu dimensiuni aprox. 25×7 cm.dar la fel de bine puteți folosi o forma de tort detașabilă sau orice aveți la dispoziție .
Poftă bună și gătiți cu pasiune !