9 May, 2018
Gogoși pufoase
Posted in : Deserturi, Paine/Patiserie on by : Flory Kitchen Tags: Delicioase, pufoase și potrivite oricând poftim la ceva dulce și ușor de pregătit
Un desert simplu și des întâlnit… Pot fi simple sau umplute, glazurate sau nu, gogoșile rămân un desert al copilăriei ! Să prezentam ingredientele și modul de preparare :
- 1kg făină
- 150 g zahăr
- 2 oua
- 500 ml lapte
- 50 ml ulei
- esenta vanilie și rom
- 25 g drojdie proaspătă
- coaja rasa a unei lămâi
- zahar pudra vanilat pt.pudrat
In vasul mixerului adaugam uleiul, ouăle întregi și laptele călduț în care am adăugat zaharul și drojdia sfaramitata . Amestecam totul după care adaugam esențele și coaja de lămâie și faina cernuta. Frământam aluatul și îl lăsăm sa se odihnească 5-10 min. Apoi formam bile de aluat pe care le asezam pe hârtie de copt sau o planseta unsă,acoperim cu un prosop și lăsăm la dospit aprox . 1h la loc călduț.
Apoi putem praji gogoșile în ulei încins după care le pudra cu zahar sau se umplem cu gem sau ciocolata dacă doriți…
Pofta bună și gătiți cu pasiune!