9 May, 2018
Gogoși pufoase

Un desert simplu și des întâlnit… Pot fi simple sau umplute, glazurate sau nu, gogoșile rămân un desert al copilăriei ! Să prezentam ingredientele și modul de preparare :
- 1kg făină
- 150 g zahăr
- 2 oua
- 500 ml lapte
- 50 ml ulei
- esenta vanilie și rom
- 25 g drojdie proaspătă
- coaja rasa a unei lămâi
- zahar pudra vanilat pt.pudrat
In vasul mixerului adaugam uleiul, ouăle întregi și laptele călduț în care am adăugat zaharul și drojdia sfaramitata . Amestecam totul după care adaugam esențele și coaja de lămâie și faina cernuta. Frământam aluatul și îl lăsăm sa se odihnească 5-10 min. Apoi formam bile de aluat pe care le asezam pe hârtie de copt sau o planseta unsă,acoperim cu un prosop și lăsăm la dospit aprox . 1h la loc călduț.
Apoi putem praji gogoșile în ulei încins după care le pudra cu zahar sau se umplem cu gem sau ciocolata dacă doriți…
Pofta bună și gătiți cu pasiune!