12 February, 2018
Tort cu pere și mousse de ciocolată
Posted in : Prajituri/ Torturi, Torturi on by : Flory Kitchen
Un desert rafinat, cu gust deosebit de fin și o textura aparte in care se imbina ciocolata si aroma perelor ..
Sa prezentam ingredientele și modul de preparare :
Pentru blat
- 4 oua
- 4 lg. zahar
- 2 lg faina
- 2 lg cacao
- vanilie
Pentru mouss-ul de ciocolata si umplutura de pere
- 300 g ciocolata extra cacao
- 300 ml frisca lichida
- 10 g gelatină
- 30 ml apa rece
- 2-3 pere
- 200 ml vin alb demisec
- 2 lg zahar brun
- Cuisoare
Pentru crema ganache de ciocolată alba
- 150 g ciocolata alba
- 150 ml frisca
- Iar pentru decor felii de pere
Topim ciocolata cu frisca neagra pe foc mic dupa care dam la rece 3 ore , apoi mixam si incorporam gelatină hidratata in apa si incalzita la microunde.
Pentru blat mixam albușul spumă cu zaharul, adaugam gălbenușul apoi faina cernuta si cacao. Coacem la cuptorul preincalzit.
Blatul răcit il porționam pe jumatate si il insiropam dupa gust. Asezam prima jumătate în tava, peste adaugam sferturile de pere care au fost decojite si posate in amestecul de vin și zahar brun. Apoi acoperim cu mouss-ul de ciocolata, iar deasupra venim cu jumatatea cealalta. Dam Tortul la rece si pregatim crema ganache alba, procedam la fel ca și cea neagra .. pe care o mixam și acoperim tortul după ce inlaturam forma.
Decoram partea laterala a tortului cu felii de pere posate în vin alb!
Degustare placuta!