28 January, 2018
Chec Zebra/ Zebra cake
Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen
Un chec super delicios si elegant !
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare:
- 8 ouă
- 8 lg zahăr
- 8 lg ulei
- 8 lg faina
- 2 lg cacao
- esente rom+ vanilie
- 100 g ciocolata cu lapte
- 50-100 g fulgi de migdale
Separam ouăle si mixam albusul spuma impreuna cu zaharul. Gălbenușul il omogenizam cu uleiul si esentele…le adaugam peste spuma de albus,apoi continuam cu faina cernuta.
Impartim compozitia in jumatate,iar in una din jumatati adăugăm cacao.
Intr-o tava rotunda cu diametrul de 22 cm, tapetata cu hartie de copt adaugam alternativ cate o lingura din fiecare aluat pana umplem forma. Apoi dam la cuptorul preincalzit si coacem 40 min.aproximativ.
Ciocolata o topim si imbracam checul cu ajutorul unei spatule. Decoram cu fulgi de migdale si fructe proaspete !
Degustare plăcută !