18 January, 2018
Pulpa de strut cu ciuperci
Posted in : Fripturi on by : Flory Kitchen
O rețetă rafinată,delicioasă și deloc complicată….carnea de strut are destule proprietăți,drept pentru care ar trebui să o includem mai des in alimentația noastra ,intr-adevăr prețul nu e unul la îndemână dar beneficiile sunt pe masura. Este o carne cu specific australian,foarte slabă ,fara colesterol care se aseamana cu cea de vita la textură ,dar cu un gust deosebit!
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare:
- 500 g pulpa de strut
- sare si piper
- 50 g unt
- ulei de măsline
- zeama de lămâie
- 1/2 ardei
- 2-3 catei de usturoi
- rozmarin si salvie
- 150 ml vin alb
- 400 g ciuperci intregi micuțe
Portionam carnea,o ungem cu ulei si o condimentam. Intr-o tigaie adaugam unt si ulei si rumenim carnea sa prinda culoare. Adaugam in tigaie si usturoiul taiat impreuna cu rozmarinul si salvia. Cand este facuta carnea adaugam si ardeiul taiat cubulete ,ciupercile si la final vinul alb. Carnea trebuie sa fie roz in interior,nu trebuie sa o gatim prea mult. Asezonam cu sare ,piper si zeama de lămâie.
Pofta buna si gatiti cu pasiune!