31 December, 2017
Placinta traditionala de branza cu ravase

Timp de preparare : 1h
Aceasta placinta este una traditionala , des intalnita in trecut , in timpul copilariei nostre , era pragatita de bunici si nu numai in noptea dintre ani , iar ravasele erau menite de a transmite mesaje si indemnuri de bine celor ce o mancau !
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
Pentru aluat :
- 1 kg faina
- 500 ml apa
- sare
- 1-2 linguri ulei
- 200 g untura de porc sau margarina
Pentru umplutura de branza :
- 500 g branza tare de vaca sau oaie
- 5 oua
- 200 ml iaurt subtire
- ravase
Facem un aluat din faina,apa sare , ulei si faina …framantam bine aluatul si il impartim in doua parti.. Intindem foie de luat cu un sucitor pe care o ungem cu untura si o impaturim si o intindem din nou …repetam acesta operatiune de 2-3 ori .
Untura are rolul de a fragezi aluatul si a deveni in foite subtiri asemeni celui de patiserie….
Asezam foaia in tava unsa cu untura si pregatim umplutura ..Branza o sfaramam si o amestecam cu ouale si iaurtul , iaurtul are rolul de a subtia compozitia de branza iar placinta nu va iesi uscata…Compozitia astfel obtinuta o turnam peste foaia de aluat , adaugam si ravasele si venim deasupra cu cealalta foie de aluat . Deasupra ungem placinta cu untura si o dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 40 min in functie de cuptor ..
Obtinem o placinta gustoasa si rumen aurie gata de a fi servita !
Pofta buna si gatiti cu pasiune !