11 September, 2017
Humus cu ardei copti

Timp de preparare : 30 min.
Pentru : 6 persoane
Humusul este un aperitiv bogat in nutrienti si foarte hranitor . Cel facut in casa este mult bun decat cel din comert , fiind mult mai natural si fara aditivi . Cu specific libanez , acest preparat are multe variante in functie de condimentele folosite obtinem gusturi diverse . Mie imi place varianta cu ardei copti dar puteti incerca orice varianta preferati . Sper sa va placa si sa il incercati !
Sa prezentam ingredientele si moddul de preparare :
- 2 cutii a 400 g fiecare naut fiert
- 4-5 ardei kapia copti
- 1-2 lg.tahini ( pasta de susan )
- sare
- ulei de masline
- zeama de lamaie
- cumin macinat pt. decor
Scurgem conservele de naut si il clatim sub jet de apa rece . Intr-un bol punem nautul si ardeii copti taiati fasii , asezonam cu sare , ulei de masline , pasta de susan si cu un mixer vertical pasam foarte bine pana obtinem o consistenta fina si cremoasa . Potrivim gustul si asezam hummusul intr-un vas pentru servit si decoram cu boabe de naut , ardei si cumin .
Pentru o tusa finala adaugam putin ulei de masline si putem servi cu lipie sau paine prajita .
Pofta buna si gatiti cu pasiune !
One thought on : Humus cu ardei copti
Gătești cu pasiune!!!